Za zavedanje odnosov in komunikacije

Ustvarite boljše medsebojne odnose

Odnos je vse, v kar vstopamo. Lahko je poslovni, partnerski, starševski, prijateljski ali pa odnos do samega sebe. Presenečeni boste, ko boste ugotovili, kako z izboljšanjem te osnovne sestavine našega vsakdana, lahko preobrazite odnose med seboj in drugimi ljudmi.

Najbrž ste se že znašli v situaciji ali odnosu, ko ste imeli občutek, da vas nihče ne razume, ne govorite istega jezika, niste prepričljivi, ne morete povedati tega kar želite in da vas oseba na drugi strani vedno potisne v vlogo, v kateri se niste želeli znajti.

V vsakem odnosu je ključna komunikacija, ki je nekaj, kar počnemo zavedno ali nezavedno, verbalno ali neverbalno v vsakem trenutku. Gre za precej kompleksno dejanje in ni zgolj izmenjava informacij in način sporazumevanja, temveč gre pri tem predvsem za odnos.

Odnos je nekaj, kar obstaja med posamezniki ali skupinami in se izraža v ravnanju s kom ali vedenju do nekoga. S komunikacijo razvijamo odnos, odkrivamo drugega, njegove želje in hkrati drugemu sporočamo, kdo smo mi in kaj si želimo.

Bi radi vzpostavili boljši odnos v partnerstvu, v starševski vlogi, vlogi prijatelja ali sogovornika, na delovnem mestu?

IZBOLJŠAJTE SVOJE ODNOSE – Spoznajte OSEBNI COACHING ZA ZAVEDANJE V ODNOSIH IN KOMUNIKACIJI

Preko procesa coachinga boste izvedeli, kako lahko s spremenjenim načinom komuniciranja vplivate na odnose, v katerih ste.

Spoznali boste od kje izvirajo vaši vzorci in vaš način komuniciranja. Kako lahko te vzorce prepoznamo pri sebi in kako pri sogovornikih s prilagojeno komunikacijo vplivamo na potek komunikacije in predvsem dolgoročno prispevamo k izboljšanju odnosov.

Osebni coaching poteka

  • preko empatičnega poslušanja in postavljanja ustreznih vprašanj,
  • ozaveščanja vzorcev komunikacije,
  • preko spodbud in pohval,
  • preko učenja uporabnih tehnik in orodij za učinkovitejše komuniciranje.
IZBOLJŠAJTE SVOJE ODNOSE – Spoznajte OSEBNI COACHING ZA ZAVEDANJE V ODNOSIH IN KOMUNIKACIJI

 

Preberi prispevek Za zavedanje v medsebojnih odnosih – razrešite odnose

Preberi prispevek Oplemenite odnose

Video o naših prepričanjih in zavedanju

YouTube video