Djotiš

Spoznajte sebe in odkrijte svojo pot

Jyotish ali djotiš je najstarejši sistem astrologije na svetu. Izvira iz sanskrtske besede “jyoti”, ki pomeni svetlobo. Gre za svetlobo zavesti, ki pomaga osvetliti naše življenje, našo življenjsko pot skozi čas in nam na ta način ponudi priložnost, da spremenimo svoj odnos do življenja in vsega, kar se nam v življenju dogaja. Tako Jyotish ni samo astrologija, temveč mnogo več. Je koncept življenja, je filozofija in psihologija, je starodavno znanje o zakonitostih življenja.

Izvedite več o sebi – spoznajte Djotiš

Vsak od nas se rodi z določenimi energijskimi vibracijami, ki so posledica položaja planetov v trenutku, ko pridemo na svet. Zato je pri djotišu pomemben ne zgolj datum rojstva temveč tudi kraj in ura rojstva – le tako lahko dobimo popolno sliko energijskih obdobij.

Starodavna znanja djotiša nam na simbolni ravni razkrivajo, s kakšno vibracijo smo se rodili, kakšna je naša naravnanost, na katerih področjih imamo potencial in katera področja nas morebiti zadržujejo. Pove nam, skozi kakšna obdobja smo že šli, v kakšnem se nahajamo sedaj in kakšna obdobja lahko pričakujemo.

Djotiš nam lahko služi kot zemljevid na poti do našega samouresničevanja in nam je smerokaz za izbiranje boljših odločitev, bolj časovno ugodnega delovanja in razumevanja potencialov, ki se ponujajo, da jih lahko uporabimo za spremembo, ki si jo želimo.

Izvedite več o sebi – spoznajte Djotiš

Včasih nam v življenju nekatere stvari res tečejo kot po maslu – vse, česar se lotimo se na poti sestavlja v pravo smer in želeni cilj dosežemo z minimalnim naporom in vse se zgodi tako, kot bi se moralo in ko dosežemo želeno, se počutimo izpolnjeni. Spet drugič se nam pri najbolj običajnih in enostavnih ciljih zgodi, da se situacije komplicirajo, plani podirajo, roki zamikajo, rezultati pa niso takšni, kot smo si želeli. Na koncu ugotovimo, da smo za ta cilj porabili ogromno energije, počutimo se prazni in neizpolnjeni. Takšne stvari se nam dogajajo in to niso zgolj občutki.

Če vas zanima več kot le vpogled v natalno karto, vam djotiš coaching omogoča pregled obdobij, ki se vam odpirajo in so ugodna za delovanje v različnih smereh. Spoznavate lahko, kdaj imate obdobje, ki je bolj naklonjeno osebni rasti, kdaj obdobje, kjer bodo za vas razmere ugodnejše za karierno rast, za življenjske spremembe in tudi kdaj boste imeli obdobja, ko je bolje nekaj časa počivati in se ne lotevati večjih projektov, sprememb ali razmerij.

Spoznajte samega sebe, razumite, katere vibracije vplivajo na vas in kaj so vaši resnični potenciali. Zaživite polnejše življenje z razumevanjem sebe in zakaj delate stvari tako, kot jih delate. Spoznajte, da z zavedanjem sebe lahko resnično začnete spreminjati tok svojega življenja.

Djotiš v svojem bistvu ni zgolj branje vaše natalne karte in vaših obdobij, temveč je življenjska filozofija, ki vas hkrati uči sprejemati vse stvari, ki prihajajo v življenju, ne glede na to, kako so v tem trenutku videti. Govori o vzrokih in posledicah, ki pri djotišu nastopajo skupaj, zato kmalu ugotovimo, da nismo nemočni v življenju, temveč, da lahko sami z razumevanjem življenja in naravnih ritmov, preobrazimo morebitna neravnovesja.

Vsi smo slišali za pregovor, da žanjemo to, kar smo posejali in kar sejemo danes, bomo želi jutri. Med mnogimi analogijami, lahko djotiš primerjamo s setvenim koledarjem. V obdobju zime ni pametno posaditi semena, saj bo zaradi neprimernih zunanjih vplivov težko vzklilo in preživelo. Če želimo, da vseeno vzklije, pa moramo urediti posebne pogoje in vložiti veliko več energije v to, da morda dobimo želeni plod. Zato je pametneje počakati do pomladi, ko bodo pogoji primerni ali celo odlični, takrat posadimo seme in narava bo z minimalnim vložkom naših naporov sama sprožila proces rasti in nam ponudila plod narave, ki smo ga z nekim razlogom zasejali.

Če veste, kaj lahko pričakujete za naslednjim vogalom, je strah manjši, izbira lažja, odločnejša in predvsem zavestna, življenje bolj svobodno in mirno. Djotiš vam osvetli pot, po kateri hodite in kam ste namenjeni, predvsem pa kje in kdaj lahko zavestno spremenite svoj tok življenja.

Izvedite več o sebi – spoznajte Djotiš

Kaj je Sade Sati?

Obdobje sade satija traja približno 7 let in pol in se ga velikokrat pričakuje s strahom oziroma se ga obravnava, kot slabo obdobje. Vendar sade sati ni obdobje v katerem bi morali biti nesrečni in trpeti, temveč nam daje to obdobje priložnost, da se razbremenimo vsega kar nas obremenjuje in daje priložnost za preobrazbo. Pripravi nas na nekaj novega, vendar novo ne more priti, če nekaj ne odvržemo, oziroma če ne spoznamo, da smo na nekaj preveč navezani. Naj gre za pretirano navezanost izključno na materialne dobrine, denar, navezanost na odnose, navezanost po nenehnih aktivnostih ali sploh navezanost na nekatera svoja prepričanja, ki ne služijo več. To je obdobje, v katerem si moramo vzeti čas zase, pogledati kaj je pomembno, si postaviti prioritete, se osvoboditi vsega kar nas ne osrečuje, pa čeprav so to misli, prepričanja in predvsem poenostaviti življenje.

V kolikor smo do sedaj neprenehoma nekam hiteli, prekomerno delali ali imeli nešteto obveznosti, delovali v smeri več je bolje, je v tem obdobju pomembno, da se malo upočasni. Kot pravi pregovor, korak nazaj, da lahko stopimo dva naprej.

Obdobja sade satija

Po izročilu Vedske astrologije Djotiš (Jyotish) vsak od nas približno vsakih 29 let vstopi v obdobje v imenovano Sade-sati. Tehnično gledamo pričetek Sade satija, ko Saturn vstopi v astrološko znamenje, ki je pred znamenjem, v katerem je bila Luna v trenutku rojstva. Konča se, ko Saturn izstopi iz znamenja, ki sledi znamenju Lune v posamezni natalni karti. Prehod preko enega astrološkega znamenja Saturn rabi približno dve leti in pol, zato celotno obdobje traja sedem let in pol.

Želite vedeti kdaj so vaša obdobja sade satija?

Za izračun obdobij sade satija se potrebni točni rojstni podatki (datum, ura, kraj rojstva).

 Pripravim vam brezplačni izračun s prijavo tukaj.

Izbirna astrologija Muhurta – izračun ugodnega obdobja pričetka neke aktivnosti

Izbirna astrologija Muhurta temelji na naravnih ritmih in jo uporabljamo, kadar želimo izbrati ugodno obdobje za pričetek neke aktivnosti. Vsako obdobje je primerno za kaj in za vsako aktivnost obstaja dobro obdobje. Obstaja dober čas za poroko in prav tako dobro obdobje za razrešitev morebitne težave. In zato je zelo koristno, da pomembnejše stvari v življenju čim bolj prilagodimo naravnim ritmom, ki nas podprejo in ne ovirajo.

V kolikor ste pred pomembnimi odločitvami (poroka, kupovanje nepremičnine, investicije, potovanja, operacije (načrtovane), selitev, podpis raznih pogodb, začetek ustvarjalnega obdobja (pisanje knjige ipd.), vam lahko z izbirno astrologijo Muharta pripravim izračun, kdaj je za vas najbolj ugodno obdobje za posamezno aktivnost.

Kateri podatki so pri tem pomembni? Točni rojstni podatki (datum, ura, kraj), če gre za poroko, je to potrebno od obeh udeležencev in okvirno časovno obdobje, kdaj se načrtuje določeno aktivnost.

Naj ne bo rek, vse ob svojem času samo rek, temveč resničnost.

Upoštevajte naravne ritme in si naročite izračun tukaj.

 

Djotiš osebni pogovor – posvet traja cca.90 minut, v vrednosti 90€. Vključuje izdelavo natalne karte, pripravo, razlago in osebni pogovor.
Vključuje izdelavo natalne karte, pripravo, razlago in osebni pogovor.
Vsak nadaljnji posvet 90 min, 70€ ali 60 min, 50€.
Muhurta, izračun in izbira ugodnega obdobja za posamezno aktivnost v vrednosti 40€, za izbiro ugodnega datuma za poroko – vrednost: 50€ (zaradi izračuna pri obeh partnerjih)
Za vse, ki bi poleg djotiš posveta, nadaljevali s coaching treningi zavedanja promocijski paket 1x 90 min djotiš posvet, 3 x 45 min coaching srečanj za prispevek 180€. Dodatna ugodnost je še 1x 20 min telefonski posvet v roku 6 mesecev.