NIKOLI, RES NIKOLI, SE NE PODCENJUJTE

Ne podcenjujte kaj vse lahko sami naredite za svoje zdravje, svoje počutje, več lahkotnosti, več spodbudnosti in več svobode…

Ne podcenjujte pomena zavestnega hranjenja – tako za telo kot um.

Pomembno je kaj jemo in predvsem kako jemo, kaj razmišljamo.

Ne podcenjujte pomena temeljitega žvečenja hrane.

Proces prebave se prične v ustih in s temeljitim žvečenjem in pomešanjem hrane s slino olajšamo delo ostalemu prebavnemu sistemu. Slina namreč vsebuje veliko prebavnih encimov, ki pomagajo razgraditi hrano dobro je vedeti, da se nekatere vrste energije asimilirajo le v ustih.

Ne podcenjujte pomena razumevanja in obvladovanja čustvenih stanj.

Pri hranjenju se je vedno dobro vprašati ali hranimo telo ali čustva. Namreč prevečkrat posegamo po raznih prigrizkih ali dodatnih obrokih, ker smo čustveno vznemirjeni in se na tak način tolažimo.

Ne podcenjujte pomena vaših misli.

Vedeti in se predvsem zavedati kaj si mislimo o sebi, svojem telesu, kaj (si) govorimo, ker naše misli se odrazijo v realnosti. Npr. če si govorimo, da smo nepopolni, debeli ali imamo slabo prebavo, to le še bolj okrepimo. Torej, če nenehno razmišljamo o neželenem, si sproti ustvarjamo in utrjujemo neka prepričanja, katere smo si sami ustvarili. Saj veste rek, čemur posvečaš pozornost, to raste, se krepi.

Ne podcenjujte vašega telesa kaj vse zmore.

Vajeni smo iskati potrditve in zaupanje zunaj sebe, ter tako vse preveč zaupanja v rešitev predali zunanjosti. Tako je tudi vprašanje koliko zaupanja premore vsak sam pri sebi, da zaupa telesu, da bo samo vzpostavilo ravnovesje, če mu to dovolimo, damo pogoje.

Ne podcenjujte sami sebe.

Koliko si zaupate in koliko se sprejemate? Koliko verjamete, da imate v sebi veliko več moči kot si predstavljate in tako tudi več potenciala. Tudi tu smo se ujeli v past in predali veliko (preveč) moči zunanjim stvarem ali ljudem. Prava moč in dolgotrajna je le tista, ki jo odkrijemo in krepimo znotraj sebe.

In navsezadnje ne podcenjujte kaj vse lahko storite za sebe, sebi.

Posledično pa vplivate/mo na VSE.

Programi za več ZAVEDANJA SEBE (Trening zavedanja in zavestno hranjenje za telo in um)

  • V kolikor pa bi želeli bolje spoznati sebe, svoja prepričanja, vzgibe, strahove, ki vas držijo v situaciji, v kateri ste, potem pa vas vabim na posvet, coaching, da skupaj raziščemo in najdemo vzrok. S pomočjo Djotiša, vpogleda v vašo natalno karto ali pa z vodenimi vprašanji in Treningom zavedanja skupaj odkrijeva te vaše vzgibe.
  • V kolikor vas zanima individualni IZZIV za zavestno hranjenje – za telo in um, pišite na mail darja@zazavedanje si. Približno vsakih 6 tednov je nov skupinski izziv v zaprti FB skupini.

Članek na spletni strani Zazdravje.net

Nov Priročnik za zavedanje in samo(po)moč. 54 vsebinskih sklopov za samospoznavanje in samozaznavanje in krepitev notranje moči. Naročilo na darja@zazavedanje.si