Obdobje preobrazbe po izročilu Vedske astrologije – Sade sati

V današnjem času nenehnega hitenja, stalnega zasledovanja ciljev in hrepenenja po vedno več se vedno bolj oddaljujemo od univerzalnih zakonitosti in tako hote ali nehote sami sebe izčrpavamo. V naravi razvoj in rast nista konstanti skozi vse leto, mi pa želimo, da smo v vseh obdobjih in mesecih enako produktivni, enako živimo. Pri skoraj nobeni dejavnosti se ne prilagajamo naravnim ritmom. Če želimo svetlobo, prižgemo luč in delamo pozno v noč, če želimo zelenjavo, sadje jo kupimo ne glede na letni čas. A smo vsi del narave in, četudi se zavedamo ali ne, verjamemo ali ne, smo z naravo in njenimi ritmi neločljivo povezani.  Zato je pomembno, da razumemo povezanost in vsaj pomembnejše stvari in tiste, na katere imamo sami vpliv, uskladimo z naravnimi ritmi. 

Sploh v času, ko nam ne gre vse kot po maslu, bi se morali ustaviti in vprašati, kaj se (mi) dogaja? Včasih so to krajša obdobja, kdaj pa daljša. Ni pomembno koliko časa traja tako obdobje, pomembno je, da razumemo kaj se nam dogaja. Po Vedski astrologiji Djotiš velja sade sati za zahtevnejše obdobje (približno 7 let in pol), ko je zagotovo čas, da se poglobljeno uzremo na svoje delovanje.

Obdobje sade satija ni obdobje, v katerem bi morali biti nesrečni in trpeti, temveč nam daje priložnost, da se razbremenimo vsega kar nas obremenjuje in daje priložnost za preobrazbo. Pripravi nas na nekaj novega, vendar novo ne more priti, če nekaj ne odvržemo, oziroma če ne spoznamo, da smo na nekaj preveč navezani. Naj gre za pretirano navezanost izključno na materialne dobrine, denar, navezanost na odnose, navezanost po nenehnih aktivnostih ali navezanost na nekatera svoja prepričanja, ki ne služijo več.

To je obdobje, v katerem si moramo vzeti čas zase, pogledati kaj je pomembno, si postaviti prioritete, se osvoboditi vsega kar nas ne osrečuje in predvsem poenostaviti življenje. V kolikor smo do sedaj neprenehoma nekam hiteli, prekomerno delali ali imeli nešteto obveznosti, delovali v smeri več je bolje, je v tem obdobju pomembno, da se upočasni. Kot pravi pregovor, korak nazaj, da lahko stopimo dva naprej.

S pomočjo Djotiša, vpogleda v vašo natalno karto in izračunom vašega obdobja sade sati se lahko osvetli vaše življenje, življenjsko pot skozi čas in na ta način ponudi priložnost, da spremenite svoj odnos do življenja in vsega dogajanja. Ker Djotiš ni samo astrologija. Je koncept življenja, je filozofija in psihologija, je starodavno znanje o zakonitostih življenja.

Izvedite več o sebi – spoznajte Djotiš