Izbire v vsakdanjem življenju in upoštevanje naravnih ritmov

V današnjem času nenehnega hitenja, stalnega zasledovanja ciljev in hrepenenja po vedno več se vedno bolj oddaljujemo od univerzalnih zakonitosti in tako hote ali nehote sami sebe izčrpavamo. V naravi razvoj in rast nista konstanti skozi vse leto, mi pa želimo, da smo v vseh obdobjih in mesecih enako produktivni, enako živimo. Pri skoraj nobeni dejavnosti se ne prilagajamo naravnim ritmom. Če želimo svetlobo, prižgemo luč in delamo pozno v noč, če želimo zelenjavo, sadje jo kupimo ne glede na letni čas. A smo vsi del narave in, četudi se zavedamo ali ne, verjamemo ali ne, smo z naravo in njenimi ritmi neločljivo povezani.  Zato je pomembno, da razumemo povezanost in vsaj pomembnejše stvari in tiste, na katere imamo sami vpliv, uskladimo z naravnimi ritmi. 

Torej djotiš nam pomaga osvetliti naše življenje, našo življenjsko pot skozi čas in nam na ta način ponudi priložnost, da spremenimo svoj odnos do življenja in vsega dogajanja. Tako ni samo astrologija. Je koncept življenja, je filozofija in psihologija, je starodavno znanje o zakonitostih življenja.

Pri tem nam je v pomoč djotiš z izbirno astrologijo Muhurta, ki temelji na naravnih ritmih in jo uporabljamo, kadar želimo izbrati ugodno obdobje za pričetek neke aktivnosti. Vsako obdobje je primerno za kaj in za vsako aktivnost obstaja dobro obdobje. Obstaja dober čas za poroko in prav tako dobro obdobje za razrešitev morebitne težave. In zato je zelo koristno, da pomembnejše stvari v življenju čim bolj prilagodimo naravnim ritmom, ki nas podprejo in ne ovirajo.

Zato se lahko, kadar ste pred pomembnimi odločitvami (poroka, kupovanje nepremičnine, investicije, potovanja, selitev, podpis raznih pogodb, začetek ustvarjalnega obdobja (pisanje knjige ipd.), uskladite z izbirno astrologijo Muharta in preverite, kdaj je za vas najbolj ugodno obdobje za posamezno aktivnost.

Pri izbirni astrologiji Muhurta se uporablja tehnika, pri kateri se upošteva 5 elementov (parametrov), ki pokažejo, kakšna je ugodnost obdobja. 

En element, ki ne rabi posebnega izračuna je upoštevanje naravnih ciklov med enim in drugim sončnim vzhodom, ki se imenuje Vara. V praksi poenostavljeno se gleda kot posamezen dan v tednu.

Tako je ponedeljek dober dan za odnose z ženskami in mamo, za prijatelje in družinske zadeve, odnose z javnostjo, družbeno delovanje, poroko, potovanja, medicinske oz. negovalne tretmaje, čustvene pogovore, odkrivanje vzorcev obnašanja, sprostitev ipd.

Torek je dober za vse odločne in pogumne podvige, športne aktivnosti, uresničevanje ambicij, začetke ali zaključevanje projektov, raziskovanja, popravila, dejavnosti povezane z nepremičninami. Ni pa dober za občutljive in taktne pogovore, pravne zadeve in poroko.

Sreda je dober dan za vse opravke, ki temeljijo na dialogu, pogajanju in jasnem izražanju, dober dan za izmenjavo, posel, zaslužek, pisanje, krajša potovanja in teoretično zasnovo projekta.

Kot najugodnejši dan v tednu velja četrtek in je načeloma dober za vse. Predvsem pa za vsa poslovna srečanja, druženje, vse duhovne aktivnosti, svečanosti, meditacijo, učenje naravnih ritmov in tradicije, dober za finančne zadeve, obdarovanja, pravne zadeve, poroko ipd.

Petek je primeren za vsa druženja, zmenke, spoznavanje prijateljev in zabave, za romantiko, poroko, umetnostno izražanje, ples, lepotičenje, odnose z ženskami, za igro, zabavo, nakup avtomobila ali dragocenih predmetov, oblek.

Sobota je čas za zaključevanje nalog, čiščenje in pospravljanje, vse kar je povezano z nepremičninami in zemljo, pomoč drugim, humanitarne dejavnosti, dober za učenje, meditacijo, dan počitka, razmišljanja o sebi in ni dober za posel.

Nedelja je čas počitka, miru in je dober za rituale, ohranjanje in obnavljanje tradicije, izkazovanje spoštovanja prednikom, staršem, avtoritetam in dober za postavljanje osebnih ciljev za prihajajoči teden.

Torej dnevi ugodnosti se uporabljajo kot orientacija pri vsakdanjem odločanju, za sprejemanje resnično pomembnih odločitev v življenju pa djotiš uporablja individualiziran (in kompleksnejši) postopek Muhurte.

Naj ne bo rek, vse ob svojem času, samo rek, temveč resničnost. Upoštevajte naravne ritme in zaživite bolj zavestno, spodbudno in svobodno življenje.

Izvedite več o sebi – spoznajte Djotiš

Več o izbirah in treningu zavedanja s pričetkom, 24.3.2021.