Instant svet – dolgoročne rešitve


“Osredotočimo se na pot, ne na cilj. Izpolnjenosti ne prinaša to, da nekaj končamo, ampak nas izpolnjuje že dejanje samo.” Greg Anderson

Živimo v času, ko smo pod močnim vplivom in razširjenostjo sodobne tehnologije, razširjenostjo več je bolje in vse bi včeraj ali takoj. Hlastamo za informacijami, novimi tehnikami, novimi pristopi, novimi odnosi, priložnostmi, pozabljamo pa, da v naravi ni nič instant. Vse ima svoje zakonitosti.

Predstavljajte si, da posejete semena, čebulice in ko je viden napredek, kaljenje (poganjki, brstenje) pričnete brskati in prestavljati na drugo mesto, menjavate zemljo ali položaj in potem pričakujete hitro rast? Nato pa se sprašujete, zakaj gre vse prepočasi… Še preden bi si rastline opomogle in začele rasti, začnemo eksperimentirati, rezati vejice, poganjke, pozabimo zalivati, mogoče preveč gnojimo. Srkamo in uporabljamo nove informacije, nova znanja in podobno, ne uporabljamo pa še tistega, kar že vemo, znamo.

Povsem enako počnemo tudi v življenju. Iz nekega vzgiba, navdiha pričnemo z neko aktivnostjo (spremenjeno prehrano, učenjem novih hobijev, telovadbo itd.) in pričakujemo rezultate že naslednji dan. Še preden so lahko vidni prvi rezultati pa si premislimo in užaljeno ali jezno spremenimo taktiko in se lotimo nečesa drugega. Tako nikoli pravzaprav ne dosežemo želenega cilja, saj sredi poti odnehamo.

Seveda vemo, da vse rabi svoj čas, pozornost, delovanje, a se tega v resnici ne zavedamo…

Če želimo resničen in dolgotrajen rezultat bi se morali zavedati, da včasih ni potrebe po novih in novih informacijah, tehnikah, temveč je treba utrditi to kar že vemo in predvsem to pretvoriti v aktivnosti. Seveda se moramo najprej zavedati svoje moči, svojih potencialov in potem, ko se zavestno odločimo, delujemo ter tako, ko dovolj dolgo vztrajamo pri neki aktivnosti, uspemo. Uspemo zaživeti bolj zavestno, spodbudno in svobodno.

Odkrijte, kaj vas vodi in zakaj se odločate tako kot se, ter spoznajte, kako lahko to obrnete v svojo korist in z vloženim trudom dosežete najbolj optimalne rezultate.

»Pri ljudeh opažam, da se vse preveč ukvarjajo z novimi tehnikami in triki. Najboljši pa vedo, da je skrivnost v obvladovanju temeljev lastne podobe. To ni nič kompleksnega. Je enostavno. In težava večine ljudi je, da jo hočejo preveč zakomplicirati. (Geaff Burch)«