Možnosti za novo resničnost se odpirajo… jo bomo izkoristili ali “pobegnili”?

PORAVNAVA JUPITRA IN NEPTUNA

Po astrologiji se Jupiter in Neptun poravnata v istem astrološkem znamenju na vsakih 13 let, možnost, da se poravnata v istem astrološkem znamenju rib pa je le nekje na približno 166 let, toliko kot je čas potovanja Neptuna okoli sonca. Tako bližnje srečanje v znamenju rib je najmočnejša in najintenzivnejša možna energijska kombinacija.

Jupiter v znamenju rib daje možnost rasti in vpogleda v smislu »Združeni smo močnejši«. Torej z Jupitrovo modrostjo pridobimo (z)možnost, da (po)gledamo iz širšega zornega kota na situacijo in da razumemo medsebojno povezanost. Po drugi strani pa seveda lahko zaradi pretiranega optimizma preveč zaupanja predamo navzven – raznim avtoritetam.

Neptun kot planet transcendence pa daje zmožnost, da presežemo omejitve. Simbolizira stanje, ko smo fizično še v trenutni realnosti, vendar jo lahko hkrati v svojih zamislih in predstavah že doživljamo drugačno, preseženo oziroma transcendirano. Torej z Neptunom v tem obdobju bomo v nekakšnem vmesnem stanju: po eni strani vpeti v realnost, ki je, kakršna je. Po drugi strani pa smo lahko s pozornostjo že v prihodnosti, kot si jo zamišljamo. Seveda pa izjemno pomembno kako si jo zamišljamo??

Z Neptunovo vizijo tako lahko presegamo omejitve obstoječega stanja. Kar pa še ne pomeni konkretizacije. Konkretizacijo bomo morali izpeljati sami ali pa nas ta Neptunova energija lahko zapelje v smeri zanikanja vsega?!

Kaj pomeni poravnana kombinacija Neptuna in Jupitra

Ta poravnava nam na en način odstira vrata v skrivnejše kotičke in daje možnost videnja stvari, ki so bile do sedaj skrite. Prav tako bomo lahko intenzivneje pričeli odkrivati nove načine, kako lahko živimo svoje življenje in sobivamo z drugimi. Tako bodo bolj izražene želje po poglobitvi odnosov in globljemu odkrivanju sebe. Preko Neptuna z vibracijo brezpogojne ljubezni in preko Jupitra planeta širitve modrosti. Oba združena bosta tako spodbujala, da se v odnosih osredotočamo na tisto kar nas povezuje in ne na tisto kar nas ločuje. Torej, če bomo izkoristili njuno energijo bomo lahko ustvarili večjo harmonijo.

Na neželeni strani pa bi z močno energijo Neptuna lahko zanikali realnost in se zatekli v domišljijski svet. Kar navsezadnje predstavlja ta izziv tudi televizija, računalnik, zabavna industrija, ki na svoj način načrtno zavaja. Lahko bi pretirano posegali po opojnih substancah, ki omogočajo ene vrste “pobeg” od realnosti. Namreč Neptun ustvarja nekakšno zamegljenost, prinaša energijo iluzije, zato bo lahko v tem času marsikomu težko videti svojo pravo pot ali resnico v situacijah. Seveda bi v takem primeru bil povratek v realnost, slej ko prej precej boleč.

Oba planeta simbolno predstavljata vodo in tako tudi z vodo povezana čustva. Torej lahko v prihodnjem obdobju pričakujemo tudi večjo intenzivnost na čustvenem področju. Tako bo lahko veliko raznovrstnih dražljajev, ki bodo zahtevala odziv in reakcije, ki pa bodo obarvana precej čustveno. Pomembno bo, da bomo v dani situaciji videli smisel, se ne prepustili, da nas čustva zavedejo, temveč videli smisel in se tako osvobodili. Lahko je to obdobje povezano z veliko vode ali simbolno tudi veliko solz.

Skozi močno vodno energijo pa lahko krmarimo tako, da se na nek način prepustimo toku in na dogajanje pogledamo iz več zornih kotov. Torej nikoli se ne prepustiti voditi samo enoznačnosti in enemu pogledu. Tu na mestu pride v poštev moja večkrat oporabljena Budova prispodoba. Bodite pripravljeni prisluhniti. Bodite odprti za različna mnenja, poglede, vendar podvomite v vse in analizirazjte tako, kot zlatar preskuša zlato – z rezanjme, lomljenjem, brušenjem, taljenjem. Kadar tako ravnamo, takrat poslušamo in lahko slišimo, predsvem pa bolje razumemo.

Na svoj način nam tudi Jupiter in Neptun razširjata našo zavest in tako pomagata videti celoten spekter barv, tudi sivino in ne samo črno-bel svet, ter da je od nas odvisno kako ocenimo situacijo.

KAKO DELOVATI V DANI SITUACIJI?

Kadar pot ni jasna, je najbolje, da se sprostimo in v miru počakamo na notranji vzgib kam nas bo usmerilo. To je čas, da se bolj povežemo s svojim telesom, srcem, se osredotočimo na svoje dihanje in se v celoti zavedamo svojega telesa. Naše notranje vodstvo, naša intuicija bo prišla tako močneje do izraza in s tem tudi ustrezne usmeritve in delovanje.

Torej, če niste do sedaj, si v tem času vzemite čas za sebe.

  • Preživite več časa v naravi, ob vodi.
  • Odkritje svoje potenciale, tihe želje in ustvarjajte.
  • Odkrivajte lepoto okoli sebe in izkazujte hvaležnost.
  • Gradite na zaupanju. Zaupanju v sebe in svoje inteligentno telo.
  • Opustite vse morebitne zamere in ozavestite kaj vam sporočajo o vas.
  • Razrešite vse odnose in jih oplemenitite.
  • Vnesite v svoje življenje ravnovesje na vseh področjih.

S takim delovanjem boste najbolje izkoristili energijo, ki bo najbolj intenzivna v mesecu aprilu, vendar bo močan vpliv obeh energij trajal še celotno leto. V tem obdobju lahko pridemo do globokih osebnih in tudi kolektivnih spoznanj.

Kako bomo izkoristili je/bo odvisno od vsakega posameznika!

Jaz vem kako jo bom. Kako pa vi? 🙂

Želite vodeno samospoznavanje in odkrivanje notranje moči?

Poglejte si programa: spoznavanje s pomočjo Djotiša ali Celostni trening zavedanja

PRIJAVA